Hirdetés

89 dollárért már van linuxos laptop



|

Két eltérő méretben is rendelhető lett a Pinebook notebook.

Hirdetés

A Pinebook egy olcsó és egyszerű laptop, amiben ARM-alapú processzor dolgozik. Eredetileg novemberben mutatkozott be, most pedig készen áll a piaci debütálásra

Hirdetés

A Pinebook mérettől függően 89 és 99 dollárért rendelhető, ezért cserébe jár egy 11,6 vagy egy 14 hüvelykes noteszgép, Linuxra kihegyezve. Természetesen van szállítási költség is, nagyjából 35 dollárnyi. 

A Pinebookban egészen pontosan egy 64 bites Allwinner A64 ARM Cortex-A53-as, négymagos processzor kapott helyet, 2 GB RAM és 16 GB eMMC tárhely mellett. A 802.11n-es WiFi mellett van Bluetooth 4.0, két USB 2.0 port, microSD-foglalat, jackcsatlakozó, miniHDMI port és VGA felbontású webkamera. 

Mindkét változat 1366 x 768-as TN panelt kapott, valamint 10 000 mAh-s akkumulátort. A billentyűzet teljes méretű, az érintőpad a többujjas műveleteket is támogatja. 

Aki ilyen olcsó linuxos laptop vásárlása mellett dönt, annak nem árt rögtön az elején tudnia, hogy a Pinebookot semmilyen indokkal nem lehet visszaküldeni, és mindössze 30 napos garanciát vállal rá a cég. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.