Hirdetés

95 milliárd dolláros beruházást tervez az európai piacon az Intel



|

A tervek szerint új chipgyártó üzemeket építene a vállalat, amelyek segítségével ellensúlyozható lenne a jelenlegi hatalmas mértékű globális kereslet.

Hirdetés

Az Intel ügyvezető igazgatója, Pat Gelsinger az IAA Mobility konferencián tartott beszédet és jelentette be a vállalat terveit.

A cég vezetőinek meglátása szerint komoly változtatásokra és újításokra van szükség a chipek piacán, hogy megfelelhessenek a növekvő keresletnek, ezért az Intel új európai üzemek építésével növelné a gyártókapacitást.

Ha sikerrel járnak a beruházások, akkor az Intel a következő években az európai térség első számű chipgyártó vállalata lehet.

Hirdetés

A vállalat Írországban működő üzeme ezentúl nemcsak PC-s processzorok gyártásával foglalkozna, hanem termelni fog az autóiparnak, amely gazdasági ágazatban is jelentős a chiphiány. Az új gyárak helyszíne egyelőre nincs meghatározva, várhatóan Németországban, Franciaországban vagy Lengyelországban fogják megépíteni az üzemeket.

Gelsinger elmondta, hogy az előrejelzések alapján a következő évtizedben megduplázódhat az autóipari chipek piaca, és 115 milliár dollárosra bővülhet az iparág.

A prémium kategóriás autók alkatrészköltségeinek közel 20%-át jelenthetik a különböző chipek 2030-ban, vagyis ebből a szempontból a 2019-es eredményekhez képes négyszeresére nőhet az igény az ilyen jellegű technológia iránt.

Az Intel idén tavasszal már tervezte az autóipar számára való chipgyártást, a vállalat ezt a folyamatot pedig az amerikai piac után fokozatosan Európában is kiterjesztené.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.