Hirdetés

A CIA a routereinkben van



|

A jelentések szerint évek óta képes meghackelni a routereket a CIA.

Hirdetés

A ZDNet titkosított dokumentumokhoz jutott, amelyekből állítólag az derült ki, hogy a CIA már évek óta képes meghackelni (és él is a lehetőségeivel) az otthoni, irodai és nyilvános routereket; és így titokban megfigyelni még több mindent és mindenkit. 

Hirdetés

A papírok alapján az ügynökség már 2012 közepére kifejlesztette a szükséges eszközöket 25 eltérő router feltöréséhez, amelyek 10 különböző gyártótól származtak. Érintett az ASUS, a Belkin, a D-Lin, a Linksys és a Netgear is. 

Egyelőre nem lehet hitelesíteni a dokumentumokat, azonban több hackelésre alkalmas eszközcsomagot is részleteznek, amelyek lehetővé teszik a CIA számára, hogy célzottan hatoljon be hálózatokba és számítógépekbe. 

A WikiLeaks sorozatosan szivárogtatja az érzékeny dokumentumokat, és márciusban is közzétett többet is, amely a CIA hackelési taktikáiról szólt. Azok alapján az okostelefonjainkat, az okostévéinket és a számítógépeinket is feltöri a CIA. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.