Hirdetés

A Galaxy S9-cel egyszerre debütálhat a Samsung AI-chip



|

A Samsung állítólag már az idei MWC-n megvillantja a saját neurális feldolgozóegységét.

Hirdetés

Dél-koreai jelentések szerint a Samsung majdnem teljesen elkészült a saját neurális feldolgozóegységének (NPU) a fejlesztésével. Ezek a chipek a mesterséges intelligenciára építenek, és felturbózzák a mobileszközöket, amelyek jobban bánnak majd az AI-alapú szoftverekkel. 

Hirdetés

Állítólag a Samsung beérte az Apple és a Huawei rivális megoldását és azoknak a teljesítményét, és a második félévben élesben is beveti az új chipet. 

A Samsung eredetileg az Apple A11 Bionic és a Huawei Kirin 970 SoC-k bemutatója után kezdte el a fejlesztéseket (vagyis az iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Mate 10 és Mate 10 Pro bemutatók után). 

A jelentések szerint az NPU képességeit már a Galaxy S9-cel egyszerre, az idei MWC-n megmutatja a Samsung. Ezután a chip a Galaxy Note 9-ben, idén szeptemberben debütálhat elsőként. A szakértők szerint a mesterséges intelligencia piacáról ugyan picit késett a Samsung, de gyorsan utolérte a riválisait, ráadásul a piac annyira gyerekcipőben jár, hogy egyelőre összehasonlítani is kár a chipek tudását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.