Hirdetés

A GeForce driver nem adatközpontokba való



|

Az NVIDIA azt akarja elérni, hogy az adatközpontokban a drágább Quadro és Tesla kártyákat használják - a GeForce szoftver használata tiltott adatközpontos környezetben.

Hirdetés

Az NVIDIA nemrég frissítette a GeForce Software végfelhasználói licencmegállapodását, amely immáron egy komoly korlátozást is tartalmaz. Ennek értelmében a GeForce drivert nem lehet adatközpontokban alkalmazni. 

Hirdetés

A jelek szerint az NVIDIA nem örül, hogy az adatközpontokban a GeForce és a TITAN videokártyákat is használják, főleg úgy, hogy oda az egyébként drágább Quadro vagy Tesla kártyákat szánja a vállalat. 

A tiltás miatt az adatközpontok kénytelenek lesznek átállni az NVIDIA drágább ajánlatainak egyikére, vagy esetleg az AMD-hez átpártolni. Érdekesség, hogy a kriptovaluták bányászatára továbbra is használhatják a GeForce termékeket az adatközpontok. 

Az NVIDIA nem viccelt a módosítással, az új EULA-ban előírtakat igyekszik betartatni mindenkivel. A Sakura Internet például Japán egyik legnagyobb adatközpontját működteti, és már meg is kapta az értesítést az NVIDIA-tól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.