Hirdetés

A Google megint rengeteg appot töröl a Play Áruházból



|

Az óriás nem tűri a mások félrevezetését segítő alkalmazásokat, ezért újfent tisztogatásba kezd.

Hirdetés

A Google már több mint 700 000 alkalmazást törölt a Play Áruházból azért, mert azok nem feleltek meg az előírásoknak és a fejlesztői irányelveknek. Az óriás azonban tovább folytatja a takarítást. Ezúttal az olyan appokat söpri ki az alkalmazásboltjából, amelyek hamis személyazonosság előállításában segítenek: például biztosítási vagy jogosítványhoz tartozó számokat generálnak, esetleg egyéb hamis információkat. 

Hirdetés

A Google kijelentette, hogy nem tűrik meg az olyan appokat, amelyek segítenek az embereknek félrevezetni másokat. Nincs helye az alkalmazásboltban semmi olyannak, ami segít hamis igazolványokat, biztosítási számokat, útleveleket, diplomákat, bankkártyákat vagy jogosítványokat generálni. Akkor sem, ha az app csak viccből, a móka kedvéért készült. 

Egyelőre nem tudni, hogy az ilyen appok fejlesztőit kitiltja-e a Play Áruházból a Google. Ha figyelembe vesszük a legutóbbi tisztogatást, akkor valószínűleg igen. 

Ilyen appokkal egyébként még bárki találkozhat, a takarítás még nem kezdődött el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.