Hirdetés

A kézi konzolok piacát is meghódítaná az Nvidia, de van egy kis bökkenő



|

A zöldeknek elege lett abból, hogy minden handheld PC-ben AMD chip dübörög.

Hirdetés

A Steam Deck és a Nintendo Switch farvizén evezve egyre több gyártó próbál szerencsét a kézi konzolos piacon. Folyamatosan jönnek az újabb kihívók, a ROG Ally után befutotott a Lenovo Legion GO, a Las Vegas-i CES-en pedig az MSI Claw-ról is lerántották a leplet. Ezek a hardverek sok mindenben különböznek, de egy dolog állandó: mindben AMD grafikus chip dolgozik, ez pedig a jelek szerint bosszantja a zöldeket.

A Moore's Law is Dead YouTube csatorna házigazdája iparági forrásoktól úgy értesült, hogy a vállalatnál nagyon komoly tervek vannak arra vonatkozóan, hogy partnert találjanak egy prémium handheld készülék megvalósításához.

Hirdetés

A partner kiléte egyelőre ismeretlen, de az biztos, hogy olyan vállalatot kell találni, aki szállítja a processzort, mivel az Intellel és az AMD-vel ellentétben az Nvidia nem gyárthat x86-s processzorokat.

Állítólag már a kékekkel is összeállnának, hogy megvalósulhasson egy ilyen eszköz, de mivel a CPU és a GPU így is külön hardverek lennének, nem elég egyetlen hűtő, hanem a laptopokhoz hasonló megoldásra van szükség. Egy ilyen hardver megjelenése pedig még évekre lehet, így a Nintendo Switch 2-t leszámítva (ami várhatóan Nvidia GPU-t kap) még egy darabig hiába várjuk a megjelenést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.