Hirdetés

A laptopokon segítene a Vega 8 GPU



|

A mobilos grafikus vezérlő nem használ HBM2 memóriát, csupán a laptop DDR4-es RAM-jának egy apró részét hasznosítja.

Hirdetés

Az AMD számos újdonsággal készül meglepni a piacot a következő hónapokban. Ezek egyike lesz a Vega 8, ami azonban nem egy csúcskategóriás asztali GPU. 

Hirdetés

Valójában ez az AMD válasza az NVIDIA nemrég bemutatott MX110 és MX130 GPU-jára. Bár az NVIDIA és az AMD ezeket különlegesnek szeretné beállítani, a gyakorlatban nem sok előnyt adnak az Intel jelenlegi integrált grafikus vezérlésével szemben. 

A Vega 8 teljesítménye valahová az MX110 és az MX130 tudása közé esik, és mivel olcsó és kis teljesítményű, ezért egyáltalán nem hasonlít majd a jelenleg ismert Vega videokártyákra. 

A Vega 8 elvileg 8 NGCU-val dolgozik, ami mindössze 512 shadert jelent. A HP nemrég kiszivárgott, új Envy x360 laptopjában ilyen lesz, és a jelek szerint nem HBM2 memóriával dolgozik, hanem a PC 8 GB DDR4-es RAM-jából hasít ki magának 256 MB-ot. 

Mivel nincs dedikált GDDR vagy HBM2 memória, ezért a költségek a lehető legalacsonyabbak - de a teljesítmény is. Az elérhető sávszélesség maximuma 12 GB per másodperc, a GPU pedig 300 MHz-en ketyeg, és csak boost mellett emelkedik 1,1 GHz-re az órajele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.