Hirdetés

A Lenovo fogyókúrás laptopok és a tabletek seregével támad



|

Nagyon vékonyak az új Lenovo notebookok, pedig odabent már a legújabb chipek dübörögnek. Van azért néhány hajmeresztő újítás, amelyekről még nem tudjuk eldönteni, örüljünk nekik, vagy sírjunk miattuk.

Hirdetés

Yoga, Legion és Tab. Mindegy, melyikről van szó, mert a cél idén ugyanaz mindhárom termékkategóriában: karcsúsítás és minden eddiginél több "Smart"-fűszer hozzáadása. Ez utóbbi nagyon rejtélyes, de hát épp ettől izgalmas. Azért akad szép számmal kézzel fogható és szemmel látható újítás, amelyek nem is jöhettek volna jobbkor, és persze lehet, hogy akadnak megosztó fejlesztések is, de az új termékvonal mindenképpen figyelemre méltó, gyorsan be is mutatjuk nektek!

 

Hirdetés

Luxus Yoga

A Yoga termékvonal már nagyon sokadik generációjánál tart, ezért nem csoda, hogy a mérnökök pontosan tudják, mit érdemes fejleszteni és hogyan. Az idei Yoga 9i és Slim 9i (a Slim nem fordul át teljesen, csak 180 fokig) modellek 14 colos érintőkijelzője akár 4K-s felbontású is lehet, miközben HDR-t támogat és DCI-P3 90% feletti a színtérlefedettsége - nem is csoda, hogy megkapta a Dolby Vision minősítést.

A 13,9 mm-es készülékház alumínium és strapabíró, ahogy a soundbart rejtő zsanér is, a gépek borítása pedig luxusérzetet keltő bőr, hogy már első tapintásra világos legyen, nem az alsó polcról választottál gépet magadnak. Miután még nem próbáltuk, a legjobb szó a teljes szélességben üvegborítású csuklótámaszra az érdekes, amelynek közepén az "okos" touchpad rejtőzik - kicsit félünk tőle, de egyben izgatottan várjuk is, hogy össze-ujjlenyomatozzuk.

Ugyan a Lenovo még nem beszélhetett róla, egyértelműen utalt rá, hogy odabent az Intel Tiger Lake platformja rejtőzik, vagyis új a CPU, új az integrált GPU és nem hiányoznak a modern szolgáltatások sem (pl. Wi-Fi 6 és Thunderbolt 4!). Az új platformhoz méretes akkumulátor is tartozik, amellyel 18 órás üzemidőt érhetsz el, valamint ha szükséges, gyorstöltheted is gépedet. Mindegyik Yogához kapsz stylust is, méghozzá úgy, hogy azt a zsanér mellett be is csúsztathatod a készülékházba - ez is egy olyan, hasznos extra, amit sajnos a tabletek világában nem kapsz meg. 

Tab-támadás

És ha már a táblagépek, hát a tabok szerelmeseinek jó hírrel tudunk szolgálni: most már egészen biztos, hogy újraélesztik a termékkategóriát, ugyanis a Lenovo vadonatúj modelleket mutatott be. Az új, 10 colos Tab M10 HD elérhető, Android 10-es gép, de nem is ez az érdekes, hanem a Tab P11 Pro, ami 11,5 colos, ám IPS helyett OLED panelt kapott.

Ez 2560×1600 pixelen Dolby Vision-hitelesített képet biztosít, miközben csupán 5,8 mm vastag és 15 órán keresztül bírja. A kijelző miatt már most szeretjük, de sajnos csak Snapdragon 730G került bele és a csillagászati árától is tartunk.

 

Légiós frissítés

18 mm és 1,8 kg mindössze az új Legion Slim 7i, ám nem kell a gyenge "U"-s alapoktól tartanod: teljes értékű, Intel Core i9-10980HK CPU-val is kérheted, sőt, a vékony házban még egy GeForce RTX 2060 Max-Q is elfért a 32 GB RAM és 2 TB NVMe RAID SSD-páros mellett.

A belül bivaly gép kívül elegáns, ám a kis méret ellenére a Lenovo váltig állítja, hogy GPU-throttlinggal (a túlmelegedés megelőzése érdekében a vezérlés dinamikusan csökkenti a gép teljesítményét) nem fogsz találkozni akár 9 óra folyamatos és maximális terhelés alatt sem. Ez nagyon merész kijelentés és nagyon szépen hangzik, reméljük, a teszt is alátámasztja majd ezt (és a ventilátorok sem fognak visítani).

Nem is egy, hanem rögtön három főkonfig érkezik a Legion Slim 7i-ből, melyeknél más-más 15,6"-os kijelzőket kapsz. Alapszinten FHD-re és 60 Hz-re számíthatsz, az e-sportolóknak érkezik az FHD-felbontású 144 Hz-es panel, aki pedig sokat dolgozna is, szerkesztene és vágna, az választhat 4K-s, 60 Hz-es panellel is Legion Slim 7i-t.

 

Van élet az Intelen túl

A gép részleteiben majd a hamarosan érkező tesztpéldányok vizsgálatakor mélyülünk el, azonban azt eláruljuk, hogy már a bemutató végén érkezett egy érdekes kérdés: a gépek szépek, de lesz belőlük AMD-s változat is. A válasz természetesen kitérő volt, de a sorok között olvasva egyértelműen várható, hogy a 4000-es Ryzenek is tiszteletüket teszik majd az új Legion (és talán Yoga) gépekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.