Hirdetés

A Linux atyja szerint az Intel javítása egy totális hulladék



|

Linus Torvalds az Amazon egyik mérnökével folytatott nyilvános levelezést, amire maga az Intel is reagált.

Hirdetés

Linus Torvalds a Linux megalkotója, a Linux pedig az adatközpontok legnépszerűbb operációs rendszere. A Linux atyja a mostani Spectre és Meltdown sérülékenységek miatt kialakult botrány kapcsán azt mondta, hogy az Intel javításai "teljes és totális hulladékok", egyszóval szemetek. 

Hirdetés

Torvalds tovább dolgozik a Linux belső kódján - a kernelszintű javítások elvileg a processzorok mikrokódjának frissítéseivel együtt lesznek hatásosak a két sérülékenység ellen, ami biztonságilag igen súlyosan érinti az adatközpontokat és a felhőalapú szolgáltatókat. 

Torvalds egyébként az Amazon egyik mérnökével, David Woodhouse-szal folytatott levelezése során további szokatlan jelzőkkel illette az Intel munkáját. Szerinte az, hogy a patch "kapcsolható" lett (bármelyik rendszergazda letilthatja a kritikus rés javítását), egyszerűen őrült dolog. A sérülékenységek redundáns javítása sem tetszik neki, elvégre van, amit a Google Project Zero retpoline technikája már eleve megoldott. 

Az Intel mindezek után reagált a levelezésre: a cég állásfoglalása szerint komolyan veszik az iparági partnerek visszajelzéseit, és aktívan együttműködnek a Linux-közösséggel, többek között Linusszal is, miközben együtt dolgoznak a megoldásokon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.