Hirdetés

A Linux nem barátja a Windows 10 S-nek



|

Nem minden app fut majd a Windows 10 S-en, ami megtalálható a Windows Áruházban - például a Linux-disztribúciók sem, mégpedig jó okból.

Hirdetés

A Windows 10 S a Microsoft asztali rendszerének egy különleges kiadása, amely kizárólag a Windows Áruházban megtalálható appokat képes futtatni. Ezért cserébe gyorsabb és biztonságosabb, mint a Home vagy a Pro verzió. 

Hirdetés

Bár a Microsoft nemrég arról beszélt, hogy az Ubuntu, a Fedora és a SUSE Linux is felkerülnek a Windows Áruházba, és onnan lesznek telepíthetőek a Windows 10-es gépekre; a Windows 10 S-nél kicsit más a helyzet. 

Rich Turner elmagyarázta, hogy nem minden app működik majd a Windows 10 S-sel. Például azok nem, amelyekben van parancssor, shell vagy konzol. 

A Linux-disztribúciók tehát nem futnak majd a Windows 10 S-en. Mi ennek az oka? Turner szerint az, hogy amint telepítve vannak egy gépen, már nem elzárt környezetben futnak, mint a legtöbb UWP-s app. Ez pedig megkerülné a Windows 10 S céljait, az egyszerűséget és a biztonságot. 

A Windows 10 S nem a profiknak lett kitalálva, de ha valaki úgy érzi, hogy időközben kevéssé vált neki a rendszer, akkor 50 dollárért frissíthet a Windows 10 Pro változatára. A fejlesztőknek, hackereknek és IT-guruknak értelemszerűen nem a Windows 10 S-re lesz szükségük. 

A Windows 10 S remek ellenfele lehet a Chrome OS-nek, mivel többek között gyors betöltési időt, elzárt környezetet és nagy biztonságot kínál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.