Hirdetés

A Microsoft elkezdte kiszórni a nem kompatibilis PC-ket a Windows 11 tesztjéből



|

A Windows 10-re kell váltaniuk azoknak az Insidereknek, akik nem teljesítik a hardveres követelményeket.

Hirdetés

Néhány napja számoltunk be róla, hogy az október 5-én érkező Windows 11-nél az ISO-fájl letöltésével lehetőség lesz a hardveres követelmények megkerülésére, ha cserébe hajlandóak vagyunk lemondani a frissítésekről.

A legújabb fejlemények szerint hamarosan azok előtt is ez maradhat az egyetlen út, akik eddig inkompatibilis PC-jükön a Windows Insider Preview-ban tesztelhették az új operációs rendszert. A hivatalos próbával ugyanis engedékeny volt a Microsoft, ám nemrég elkezdte figyelmeztetni az érintetteket a türelmi idő végéről.

Hirdetés

Elsőként a BetaWiki adta hírül, hogy a redmondiak visszakényszerítik a követelményeket nem teljesítő gépeket a Windows 10-re. A Twitteren megosztott képernyőfotón látható is az erről szóló üzenet a Windows Update menüben:

A Notebookcheck ugyanakkor arról ír, hogy egyelőre nem feltétlenül tessékelnek ki mindenkit, a portál ugyanis egy szintén nem kompatibilis ONEXPLAYER handheld PC-n is futtatja a Windows 11 Insider verzióját, de ott még nem bukkant fel a figyelmeztetés. Az eszközt azonban csak a 8,4 hüvelykes kijelzője zárja ki a támogatottak köréből, ezért megeshet, hogy a redmondiak a legalább 9 hüvelykes megjelenítőre vonatkozó feltételt nem veszik olyan szigorúan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.