Hirdetés

A Microsoft szolgáltatásait is lehallgatják



|

Nem csak az Amazon, az Apple és a Google hallgatózik a felhasználói után, hanem a Microsoft is, derült ki egy jelentésből.

Hirdetés

Aggasztó trendre hívja fel a figyelmet a Motherboard jelentése, amely szerint a Microsoft is azon cégek közé tartozik, amelyek egyszerűen lehallgatják az emberek privát beszélgetéseit. A Microsoftnak is vannak ugyanis olyan partnerei, amelyek meghallgatják a Cortana hangasszisztens és a Skype Translate funkció által rögzített magánbeszélgetéseket, és ezek alapján próbálják fejleszteni a mesterséges intelligenciát. 

Hirdetés

Mindezt maga a Microsoft egyik szerződött, de nevét elhallgató partnere fedte fel. Azt is hozzátette, hogy a szexuális együttlétek rögzítése sem ritka, de felnőtt oldalakra való keresésekről és teljes lakcímeket tartalmazó beszélgetésekről is vannak anyagok. Az állításokat dokumentumokkal, képernyőképekkel és hangfelvételekkel támasztotta alá. 

A Microsoft a szerződési feltételeiben csak annyit említ, hogy elemezhet némi hanganyagot az AI fejlesztése érdekében, de részleteket nem közöl. Arra azonban nem sokan gondoltak, hogy egy ismeretlen ember is hallgatja a beszélgetéseket. A Motherboardnak eljuttatott Microsoft-közlemény mindenesetre arra utal, hogy a Microsoft egyelőre nem kíván változtatni ezen szokásain. 

Mindez különösen aggasztó, hiszen az elmúlt hetekben egymás után derült ki, hogy az Amazon, az Apple és a Google is ilyen módon hallgatja le a felhasználói magánbeszélgetéseit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.