Hirdetés

A Powerstar x86-os processzorai valójában csak átcímkézett Intel chipek?



|

Az első tesztek azonnal lebuktatták a vállalatot, szerintük csak együttműködésről van szó, és ez bizony egy teljesen új termék.

Hirdetés

A napokban bukkantak fel a kínai Powerleader vállalat első processzorai, amiket az előre összeszerelt PC-kbe szán a vállalat. A tesztelőknek már első ránézésre is nagyon ismerős volt a dizájn, az első tesztek pedig azonnal igazolták is a sejtéseiket: az x86 Powerstar processzorok valójában 10. generációs Intel Comet Lake architektúrára épülnek, a P3-01105 egész konkrétan az Intel Core i3-10105.

A leleplezést követően a vállalat közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy a chipeket valóban az Intellel közösen alkották meg, de azok egyedi dizájnt kaptak.

Hirdetés

Hogy ez pontosan miben nyilvánul meg, az nem derült ki, de valószínűleg nem mentek messzebb a szoftveres-firmware-es mókolásnál, aminek köszönhetően a számítógép Powerstar chipként regisztrálja a hardvert Intel helyett.

Az elsősorban a kínai piacra szánt, önállóan nem is kapható, csak előre épített PC-kbe és munkaállomásokba kerülő processzor mögött álló vállalat most felháborodottan vette tudomásul, hogy az újságírók nagy ügyet csináltak a dologból, holott a bejelentéskor egy szóval nem említették, hogy az Intelnek bármi köze lenne a projekthez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.