Hirdetés

A PS5-nyerészkedők szerint nem indokolt az ellenük irányuló indulat



|

Semmivel sem különb újgenerációs konzollal nyerészkedni, mint tejet árulni a Tescóban, állítják.

Hirdetés

A Forbesnak sikerült megszólaltatnia több nyerészkedőt is a The Lab nevű cook groupból (cook groupnak hívják azokat a privát csoportokat, melyek tagdíjért cserébe nyerészkedési javaslatokat adnak), ahol úgy érzik, nem szolgáltak rá a rossz sajtóvisszhangra.

"RENGETEG rosszat cikkeznek erről a hihetetlenül értékes iparágról, és úgy érzem, jogtalanul. Csupán limitált mennyiségű készletek közvetítő kereskedőiként működünk"

- nyilatkozta a The Lab társalapítója szimplán Jordan néven.

Hirdetés

Ahogy arról egy korábbi cikkünkben is írtunk, a hardvereken való nyerészkedés épp új korszakát éli, és nem csak a koronavírus-járvány, a konzolos, számítástechnikai és egyég generációváltás, valamint az ezekből fakadó, akadozó ellátási lánc és készlethiány miatt.

Többek közt a játékosokat is eléggé érzékenyen érinti a probléma, akik így már nem is egymással versenyeznek PlayStation 5-ért vagy csillagászati áron futó videokártyákért, hanem bizony botokkal, melyek segítségével óriási üzletté gyarapodott a nyerészkedés.

Jordan azt is elmondta, hogy ő személy szerint 25 darab PS5-öt szerzett januárban, majd egyenként 700 fontért (kb. 285 ezer forint) adott túl rajtuk (Angliában az ajánlott fogyasztói ár 450 font, azaz kb. 183 ezer forint körül mozog, már ami a lemezmeghajtós verziót illeti. Az nem derül ki a cikkből, hogy Jordan erről, vagy pedig az olcsóbb, meghajtó nélküli kiadásról beszél.)

"Lényegében minden vállalkozás újra elad" - folytatta Jordan.

"A Tesco például literenként kb. 0,26 fontért vásárol fel tejet a gazdáktól, majd több mint 0,7 fontért adja azt el. Senki nem panaszkodik emiatt úgy, mint most velünk kapcsolatban."

A Forbes a tescós analógiát néhány játékosnak is megmutatta cikkük publikálása előtt. Egyikük név nélkül úgy fogalmazott, Jordan csak "ámítja magát és nem fogja fel, hogy ő maga is csak újabb haszonleső a folyamatban, nem egy Robin Hood".

A The Lab másik társalapítója, aki Regan néven állt a lap rendelkezésére, még az általuk használt automatizált programot is megmutatta. Állítása szerint a Velox nevű bot

akár három másodperc alatt képes vásárlást végrehajtani online,

még a bankkártyás fizetés során felbukkanó 3D Secure internetes biztonsági kódot is megkerülve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.