Hirdetés

A Ryzen ellenére hatalmasat bukott az AMD



|

12 éve nem esett akkorát az AMD tőzsdei árfolyama, mint legutóbb.

Hirdetés

Az AMD idei első negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését olyan hír kísérte, amely szerint a Ryzen végre megtörte a jeget, és az AMD növelhette a piaci részesedését az Intellel szemben - erre ilyen mértékben rég nem volt példa. Azonban az AMD a tőzsdén már nem örülhetett. 

Hirdetés

A cég árfolyama legutóbb 24,22 százalékot zuhant. Ilyen mértékben több mint 12 éve nem esett az AMD árfolyama. Legutóbb 2005. január 11-én volt példa egy 26,2 százalékos visszaesésre. 

A Susquehanna Financial szerint az AMD csak egy közel tökéletes első negyedév árán menekülhetett volna meg ettől. Christopher Rolland elemző szerint az AMD új termékei ugyan beindították a növekedést, de valószínűleg haszon nélkül, amiben olyannyira bízott eddig mindenki. 

Bár a Susquehanna Financial semleges minősítést adott az AMD-nek, és azt várja, hogy az árfolyama egészen 12 dollárig emelkedik vissza, addig a UBS borúsabban látja a jövőt. 9 dolláros célárral (13 százalékos újabb eséssel) arra buzdít mindenkit, hogy szabaduljon a részvénytől. A UBS szerint az AMD-nek komoly befektetésekre van szüksége, hogy tarthassa a lépést az Intellel és az NVIDIA-val, ráadásul rövid távon nyereséget sem várnak a cégtől. 

Ahhoz, hogy az AMD ebből végleg kimásszon, sikeres negyedévekre és hatalmas eladásokra, nagy nyereségekre lesz szüksége. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.