Hirdetés

A Samsung szerint vége van a chiprobbanásnak



|

Negyedével csökkenti a tőkeberuházását a Samsung, mindez pedig komoly hatással lehet az SSD- és a memóriaárakra.

Hirdetés

Azt egy ideje már tudjuk, hogy a memóriaárak nem igazán csökkennek a következő egy évben, annak viszont mindenki nagyon örült, hogy a nagy befektetések, gyárbővítések és új technológiák hatására az SSD-k vételárai rohamosan csökkennek. Úgy nézett ki, hogy 2019-ben az egyik legjobb tech jellegű befektetést az SSD vásárlása jelenti majd. A dolog nem tartott sokáig. 

Hirdetés

A Samsung Electronics a héten negyedével csökkentette a tőkeberuházását. Mindennek hatására jelentősen kevesebb NAND flash chip gördül majd le a gyártósorok futószalagjairól, cserébe viszont emelkednek a NAND flash-árak, ami nyereséget jelent a Samsungnak. 

Mindez összességében azt jelenti, hogy jövő ilyenkorra emelkedésnek indulnak az SSD-árak, a jelenlegi elemzői várakozások ellenére is. Jó kérdés, hogy a 96-rétegű, 3D QLC NAND flash terjedése mennyire segíti majd a készletek kisöprését, de ha a gyártók erősen visszaveszik a termelést, akkor az árcsökkenéseknek annyi, sőt, kiterjedt áremelések is jöhetnek. 

A korábbi jelentések szerint a Samsung szeretné magasan tartani a DRAM-rakat, és a jelenlegi értékeket etalonként kezelni. Ennek érdekében tovább csökkentette a DRAM-termelést, és így a készletek a piacon alacsonyak maradtak. 

A Samsung szerint az, hogy a NAND flash-árak egyre gyorsabb ütemben zuhantak, azt jelzi, hogy vége van a chiprobbanásnak, ami az elmúlt két évben gőzerővel vitte előre a piacot. Mivel ennek vége, ezért a Samsung is kénytelen volt reagálni, és csökkenteni a tőkeberuházást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.