Hirdetés

A Seagate önjavító merevlemezekkel hozná el az adatközpontok aranykorát



|

A gyártó azt ígéri, hogy az önmagukat javító merevlemezekhez 5 évig hozzá sem kell nyúlni.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben azzal került be a Seagate a hírekbe, hogy egy új gyártástechnológiának köszönhetően képesek lesznek az eddiginél jóval olcsóbban és megbízhatóbban gyártani a nagy kapacitású HDD-ket, most pedig egy másik izgalmas újítással igyekszik lenyűgözni azokat, akik hatalmas mennyiségű adatot tárolnak.

Az Exos CORVAULT névre keresztelt rendszer egyszerre 106 merevlemezt képes befogadni, ezzel SAN (storage area network) szintű sebességre, 14 Gb/s-es olvasásra és 12 Gb/s-es írásra, valamint 17680 IOPS-re képes.

A mindössze 18 centis rack védi a háttértárakat a rázkódástól, akusztikus interferenciától, hőmérséklet- és feszültségingadozástól.

Hirdetés

A CORVAULT rendszerbe a Seagate saját, titkosítással ellátott meghajtói kerülnek, amik támogatják az Autonomous Drive Regeneration (ADR) technológiát.

Ez lehetővé teszi, hogy a meghajtó kijavítsa az esetleges hibákat, így nem kell azokat cserélgetni, a vállalat szerint akár 5 évet is elmennek anélkül, hogy hozzá kéne nyúlni valakinek, ami nemcsak a rendszer megbízhatóságát növeli, de az elektronikai hulladéktermelést is alaposan lecsökkenti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.