Hirdetés

A Snapdragon 710 ellenfelén dolgozik a Huawei



|

A Kirin 710-es SoC a Snapdragon 710 közvetlen riválisa lesz, és az élmezőny felé húzza a csúcskategóriát.

Hirdetés

Nemrég debütált a Qualcomm Snapdragon 710-es chipje, amely sokat tesz majd hozzá a középkategóriás okostelefonok fejlődéséhez és még jobb teljesítményéhez. A jelentések szerint a Huawei a Snapdragon 710 közvetlen riválisán dolgozik, amelynek a neve Kirin 710 lesz. 

Hirdetés

A Snapdragon 710-zel a Qualcomm szeretné elmosni a határokat a zászlóshajók és a középkategóriás okostelefonok között. A chip 10 nm-es gyártástechnológiával készül, és hatalmas teljesítménybeli fejlődést kínál, többletfogyasztás vagy csökkenő üzemidő nélkül. 

A Huawei lapkája ugyanilyen céllal készül, ugyanakkor a kínai cég a 659-es chipet szabná modernebbre (ami még a TSMC régebbi, 12 nm-es technológiájával készült). Mindez adott esetben gyengébb üzemidőt eredményezhet, de jó hír, hogy a mesterséges intelligenciára építő funkciók miatt itt is lesz külön neurális feldolgozóegység. 

A Huawei és a HiSilicon hivatalosan még nem erősítették meg a Kirin 710-es chip létezését, de a pletykák szerint a lapka már a jövő hónapban bemutatkozhat, nagyjából a Huawei Nova 3-mal egyszerre. Ebben az esetben a Snapdragon 710-alapú Xiaomi Mi 8 SE egyik ellenfele lehet a készülék. Erre építhet továbbá a Huawei Mate 20 Lite is idén ősszel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.