Hirdetés

A Szárnyas fejvadász rajongói elalélnak ettől a speciális Raspberry Pi-tól



|

Egy biztonsági konferencia résztvevői számára készítették el a különleges szerkezetet, melyből árad a cyberpunk hangulat.

Hirdetés

A Disobey 2020 hackerkonferencia résztvevői idén váratlan élményben részesülhettek, hiszen a szervezők izgalmas játékkal készültek számukra. Az ehhez elkészített különleges miniszámítógép tervezője, Purkkaviritys most részletesen mesélt arról, hogy hogyan működik az általa megalkotott szerkezet.

Hirdetés

A gép lelke egy Raspberry Pi 4 modul, amihez egy képernyőt, egy kártyaolvasót és egy számbillentyűzetet csatlakoztattak. A Disobey 2020 konferencia résztvevői különböző badge-eket kaptak attól függően, hogy milyen minőségben voltak jelen a rendezvényen. Ezekkel tudták használni a gépet, hogy csatlakozhassanak a játékhoz.

A tervező elmondta, hogy a konferencia résztvevői általában introvertált emberek, ezért kellett számukra valami figyelemfelkeltő, ami ráveszi őket, hogy egy kicsit ellazuljanak. Ezért lett a Cyberpunk 2020 a téma, de a gép megalkotásakor a Szárnyas fejvadász is komoly ihletforrásként szolgált.

Ha valaki szeretne egy ilyen gépet, akkor annak minden tervrajzát megtalálja a neten, melyet szabadon le is tölthet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.