Hirdetés

A Western Digital My Book Live felhasználói fekete napra ébredtek: minden adatuk elveszett



|

Több felhasználó is beszámolt a furcsaságról, miszerint hirtelen az összes adat eltűnt a tárhelyről, egy malware lehet a hibás.

Hirdetés

A beszámolók alapján komoly támadás érte a Western Digital szervereit, ugyanis egy malware-nek köszönhetően a gyártó felhő alapú tárhelyét használók összes adata eltűnt a My Book Live eszközökről. A gyártó kapcsolódó fórumain többen is beszámoltak a jelenségről, a Western Digital pedig már igyekszik, hogy megoldást találjon a problémára.

A cég közösségi oldalán egyesek arról számoltak be, hogy a egyik napról a másikra a My Book Live teljes, 2 TB tárhelye lenullázódott, mások pedig megjegyezték, hogy az egész 4 TB-os tárhely üressé vált az admin mappát is beleértve.

Hirdetés

A My Book Live szolgáltatás utoljára 2015-ben kapott firmware frissítést, így vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy a malware ilyen komoly károkat okozzon.

A Western Digital egyelőre nem talált megoldást a problémára, viszont hivatalos közleményben azt javasolja a felhasználóknak, hogy szüntessék meg az internetes kapcsolatot, és csakis az eszközön tárolják az adatokat a további fejleményekig.

A jelenlegi információk alapján a Western Digital szervereit nem érte közvetlenül támadás, viszont az illetékesek továbbra is igyekeznek feltárni a probléma okát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.