Hirdetés

A Windows biztonságát is megkerülte a CIA



|

A hackelésre alkalmas Grasshopper ráadásul bármilyen végpontvédelmet megkerül - fedte fel a WikiLeaks.

Hirdetés

A WikiLeaks már így is épp elég aggasztó dologról adott hírt, azonban az akta tovább hízik. Ezúttal a CIA által használt Grasshopper nevű eszközről teregette ki a szennyest a szervezet. Ez gyakorlatilag egy kártevő, ami kifejezetten a Windowst célozza. 

Hirdetés

A Grasshopper keretrendszert a CIA arra használta (és talán még használja), hogy egyedi kártevővel árassza el a célt. A kiszemelt számítógépekre egyedi telepítőt készít a szoftver, és megtámadja a Windows rendszert. 

A Grasshopper képes felismerni az operációs rendszert és bármilyen végpontvédelmet, ami arra telepítve van. Amikor pedig bevetik, megkerüli a végpontvédelmet, amely így fel sem tudja fedezni. 

Ez már önmagában elég ijesztő, de sajnos a Grasshopper arra is képes, hogy 22 óránként újratelepítse magát, még letiltott Windows Update mellett is. Ennél pedig még aggasztóbb, hogy a Grasshopper egy orosz bűnszervezettől beszerzett toolkit részeit is tartalmazza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.