Hirdetés

A Windows XP még mindig nagyon menő



|

A rég nyugdíjazott rendszer még mindig népszerűbb, mint bármelyik macOS vagy Linux, illetve a Windows 8.1.

Hirdetés

A WannaCry előtt is voltak már figyelmeztető jelzések arra vonatkozóan, hogy érdemes naprakész és biztonságos operációs rendszereket használni, azonban a jelek szerint nagyon sokan nem foglalkoznak ezzel. Erre utal az is, hogy a Windows XP még mindig nagyon menő, és, hogy a legutóbbi zsarolóvírus okozta globális káosz még messze nem ért véget. 

Hirdetés

Bár 2014. április 8-án a Windows XP-t örökre nyugdíjazta a Microsoft, a Net Applications adatai alapján az még mindig a világ harmadik legnépszerűbb és legtöbbet használt operációs rendszere, 7,04 százalékos piaci részesedéssel. 

Ez egészen megdöbbentő, ugyanis ezzel a Windows XP még mindig népszerűbb, mint bármelyik macOS, Linux vagy a Windows 8.1. 

A Windows 7 és a Windows 10 persze jól tartják magukat. Így néz ki a top 5:

Windows 7: 48,5%

Windows 10: 26,28%

Windows XP: 7,04%

Windows 8.1: 6,96%

Mac OS X 10.12: 3,21%

A becslések szerint legalább 140 millió PC-n fut még Windows XP. Valószínűleg nagyon sok ilyennek a tulajdonosa került bajba a WannaCry miatt, a Microsoft erőfeszítései ellenére is

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.