Hirdetés

Mesterséges intelligenciával megtámogatott házi okosrobotot villantott az LG



|

Képes a beszédre, az érzelmek kifejezésére, mindeközben pedig az otthonunkat is védi.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia térnyerésével annyira nem meglepő, hogy a technológia egyre inkább a mindennapjaink részévé válik, amit már több gyártó is próbált meglovagolni. Ezek közül is kifejezetten sok okosotthonra irányuló próbálkozást figyelhettünk meg, amiben most az LG is megpróbált valami újat mutatni.

A legújabb fejlesztésük során ugyanis egy olyan, kifejezetten otthoni használatra készült robotot dobtak össze, ami nemhogy csak önállóan közlekedik, de a beszédre és az érzelmek kifejezésére is képes. Ez mind az ebbe szerelt multimodális mesterségesintelligencia-technológiának köszönhető, amivel az eszköz képes felismerni a beszédet, annak kontextusát és szándékát.

Hirdetés

A nemrégiben leleplezett robot ráadásul összekapcsolódik az otthonunkban található többi intelligens eszközzel is, ezzel pedig irányítani és vezérelni is képes azokat. A fejlesztés egyébként az LG és a Qualcomm Technologies együttműködése mentén született, így került bele a Qualcomm Robotics RB5 platformja is a robotba, ami így lehetővé teszi az arc- és felhasználófelismerést egyaránt.

Persze az okosított otthoni segédből nem maradhatott ki a beépített hangszóró sem, ami mellett még több érzékelő is helyet kapott. Ezek segítségével az eszköz a hőmérséklet, a páratartalom és a beltéri levegő minőségének monitorozásával adatokat gyűjt, majd folyamatosan, olykor külső információk segítségével elemzi azokat.

A korábban említett funkciók mellett a robot még biztonsági őrként is megállja a helyét. A szokatlan tevékenységek érzékelése esetén értesítést küld a telefonunkra, de még a háziállatainkat is képes felügyelni. Az energiamegtakarításban is a segítségünkre lehet, ugyanis egy okoskonnektorhoz csatlakozva képes lekapcsolni az éppen nem használatos eszközöket az otthonunkban, ami valóban egy igen hasznos funkció.

Az LG mesterséges intelligenciával szerelt okosrobotja a 2024-es CES kiállításon lesz majd megtekinthető, így ezt követően talán már az áráról és a megjelenéséről is többet megtudhatunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.