Hirdetés

Alaposan felrázzák az Ubuntut



|

A felhő, a szerverek és az IoT világa felé fordul az Ubuntu, de azért az asztali felhasználókat nem hagyja cserben.

Hirdetés

Mark Shuttleworth, a Canonical alapítója nem is olyan régen jelentette be, hogy az Ubuntu leszámol a Unity 8 asztali környezettel, illetve többé nem jár az okostelefonok és a táblagépek útján sem. Bár azt jól érezte a cég néhány éve, hogy a jövő a mobilpiacban van, mégsem tudott hatást gyakorolni a szektorra. 

Hirdetés

Mit hoz a jövő az Ubuntu számára? Nemrég erre is kitért Shuttleworth. A Canonical ezúttal a felhőre, a szerverekre és az Internet of Things világára koncentrál. Mivel azonban milliónyian használják asztali gépeken az Ubuntut, ezért róluk sem feledkezik meg a Canonical. 

A mobilos csapat leépítése után nyereségesebb területekre koncentrál azonban a Canonical, vagyis amellett, hogy a szerverekre összpontosít, magas minőségű asztali élményen dolgozik majd. A jövőben a GNOME-ba fektetnek, ez az Ubuntu 18.04 LTS-től kezdve alapértelmezett lesz. A későbbiekben talán kaphat olyan témát, ami a Unity 8-ra hasonlít. 

A Canonical a leépítések mellett a vezetőség átalakítására is készül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.