Hirdetés

Alaposan felturbózhatod a géped az új Optane SSD-vel



|

Tulajdonképpen gyorsítótárként lehet majd bevetni az Intel új, fogyasztóknak szánt meghajtóját.

Hirdetés

Az Intel Optane memóriái majdnem RAM-szerű gyorsaságot kínálnak, azonban nem felejtenek a gép kikapcsolásakor sem. Az Intel nemrég piacra dobta az első Optane SSD-jét, azonban a 375 GB-os modellt 1520 dollárért adja, vagyis az üzleti szektornak szánja. A jövő hónapban azonban jönnek a fogyasztói változatok, olcsón. 

Hirdetés

Két verzió lesz elérhető április 24-től, az egyik 44, a másik 77 dollárba kerül majd. Ennyiért persze csak 16 és 32 GB tárhely jár. 

Mindkét meghajtó M.2 PCIe 3.0-s és 3D Xpoint technológiát használ. Sebességben mindkettő meghaladja azt, amit egy NAND flash-alapú tároló kínálhat. 

Mire elég 16 vagy 32 GB? Igazából semmire, ezért az Intel tulajdonképpen gyorsítótárként veti be az Optane SSD-ket, a meglévő HDD vagy SSD mellett. Windowst telepíteni ezekre hivatalosan nem lehet, azonban az Intel Rapid Storage Technology egyetlen meghajtóként kezeli majd a kettőt, és gyorsítótárként hasznosítja az Optane tárhelyet. A váltás értelemszerűen merevlemeznél lesz szembe tűnőbb. 

Az Optane meghajtóval egy PC bootideje a felére csökkenhet, a tárhely teljesítménye 14x-esére javulhat. Az appok gyorsabban töltenek be, a fájlok elérése a négyszeresére gyorsul. 

Az Optane meghajtók használatához 64 bites Windows 10, Kaby Lake processzor, M.2 2280-as slot és új BIOS is kell. Az első ilyennel szerelt gépek a nyáron érkezhetnek, a laptopokba szánt változat később jön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.