Hirdetés

Az AMD processzoraiban is találtak sérülékenységet



|

2011-ig visszamenőleg érintettek az AMD CPU-k, két új támadási vektort is felfedeztek a szakemberek.

Hirdetés

Moritz Lipp cyberbiztonsági szakértő, illetve a Grazi Egyetem és a Rennesi Egyetem kutatói két új sérülékenységet találtak, amelyek minden AMD processzort érintenek 2011-ig visszamenőleg. A Bulldozer chipek mellett a Piledriver, Excavator, illetve az új Zen, Zen+ és Zen 2 mikroarchitektúrák is érintettek. Alapvetően az AMD szabadalmaztatott L1D cache way predictor komponense sérülékeny; ez jósolja meg, hogy mely gyorsítótár-irányba helyezkedik el egy adott cím, így annak elérésével csökkenthető a fogyasztás. 

Hirdetés

A visszafejtés során kiderült, hogy a 2011 és 2019 közötti architektúrák két új támadási vektorral is célozhatóak, a támadó figyelheti az áldozat memóriahozzáférését, a fizikai címek vagy a megosztott memória ismerete nélkül. 

A másik vektor az ugyanazon fizikai magon segít a támadónak pontos memóriaelérési útvonalakat szerezni. Végeredményben a támadás hatására kiderülhet a memória tartalma. Az AMD állítólag már dolgozik a firmware- és driverfrissítéseken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.