Hirdetés

AMD GPU kerülhet a Samsung mobiljaiba



|

Ez persze nem jelenti automatikusan, hogy csúcs gamer telefonokká válnak.

Hirdetés

Bár egyértelműen az Nvidia a piacvezető a GPU-k terén, az AMD-nek is vannak kiváló megoldásai, ráadásul a PlayStation 5 és az Xbox Series konzolok is AMD-s alapokra épülnek. Most a mobilok terén lehet fontosabb szereplő a gyártó, méghozzá a Samsunggal kötött megállapodásnak köszönhetően.

A két cég együttműködése nem most veszi kezdetét, már az egyes Galaxy S22-es mobilokba került Exynos 2200 chipsetben is AMD GPU dolgozott, aztán a Galaxy S23-ak világszerte mindenhol Snapdragon 8 Gen 2-t használtak, és amellett, hogy állítólag az S24-eknél a Samsung ismét visszatér az Exynoshoz Európában, más mobiljai esetében is az AMD közreműködését fogja kérni.

Hirdetés

Az általában jól értesült Revegnus osztotta meg X-en, hogy 2024-ben a középkategóriás mobilok, amikbe Exynos 1480 és Exynos 1430 processzor kerül (feltehetően az A55 és az A35), mRDNA-s GPU-val jönnek, de nem azért, hogy videojátékos képességeik jobbak legyenek, a gépi tanulás és a képalkotás, fotózás válhat jobbá tőlük.

Meglátjuk, milyen előnyöket hoz a partnerség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.