Hirdetés

Az AMD Navi 22-ről és 23-ról árulkodott egy linuxos driver



|

Egy linuxos driveren belül bukkantak fel újabb információk az AMD Navi 22 és Navi 23 GPU-kkal kapcsolatban.

Hirdetés

A 3DCenter fórum egyik veteránja, Berniyh nemrég érdekes dolgot fedezett fel egy linuxos driverben: utalásokat a Navi 22 és Navi 23 GPU-kra. 

Hirdetés

A prémium videokártyák piacán gyakorlatilag egyedül van az NVIDIA, mert bár az AMD-nek már van Navi-alapú ajánlata (Radeon RX 5700 és 5700 XT), a csúcskategóriás megoldásokra még nincs válasza. 

A mostani felfedezés kevés konkrétumot árul el, ugyanakkor iparági szakértők szerint a Navi 21, 22 és 23 a második-generációs RDNA-ra építenek majd, és 7 nm+ gyártástechnológiával készülhetnek. 

A specifikációkról elég korai lenne pletykaszinten is beszélni, de többen arra számítanak, hogy a Navi 22-ből a Radeon RX 5900, a Navi 21-ből a Radeon RX 5800 szériákat kapjuk meg. Jó eséllyel leghamarabb 2020-ban, amikor pedig a 7 nm-es NVIDIA Ampere GPU-kra is számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.