Hirdetés

AMD processzort rakhatnak a Huawei asztali PC-jébe



|

A 3DMark segítségével leteszteltek egy asztali Huawei PC-t, amiben AMD Ryzen 4000-es chip dolgozott.

Hirdetés

Bár a Huawei már majdnem minden termékkategóriában jelen van a tech szektorban, a jelek szerint az asztali gépek mezőnyébe is betörne. A 3DMark adatbázisában ugyanis felbukkant egy Huawei PC, amelyben az AMD egyik közelgő, 7 nm-es, Ryzen 4000 szériás asztali APU-ja dolgozott. Sajnos nagyjából csak annyi biztos, hogy a PC-be Ryzen 5 Pro 4400G-t építettek, 65 wattos kivitelben. 

Hirdetés

A Zen 2-es APU 6-magos, 12-szálas, elvileg 3,7 GHz-es alap és 4,3 GHz-es emelt órajellel. A grafikáért hét Vega számítási egység felel 1900 MHz-es órajel mellett. Az integrált grafika arra utal, hogy SFF jellegű, kompakt megoldásról lehet szó, vélhetően üzleti felhasználásra szánják. 

Bár a Huawei nem túl nagy szereplő a PC-s piacon, nem is számít újoncnak: gyárt például szervereket és ARM chipekhez való alaplapokat is. Korábbi pletykák szerint pedig a szerverekbe való videokártyák piacára is belépne, most pedig úgy néz fest, hogy az asztali gépek mezőnye is érdekli a vállalatot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.