Hirdetés

Nem lett lenyűgöző az AMD Radeon RX 590 GME



|

A mérési eredmények alapján ez csak egy magasabb órajelekkel újracsomagolt Radeon RX 580.

Hirdetés

A Radeon RX 590 GME egy kizárólag Kínában megjelenő AMD videokártya, de azért érdekes lehet látni, hogy mire képes. Az XFX Radeonm RX 590 GME 8 GB Black Wolf verziója konkrétan a piacon lévő legerősebb verzió, ezt vitte el egy körre az Expreview. A kártya a megszokott Black Wolf-féle két ventilátoros hűtést használja, ennél érdekesebb, hogy kiderült: Polaris 20 XTX lapka rejtőzik alul, ugyanaz, mint a Radeon RX 580-ban. A shading egységek száma és a memóriakonfiguráció is azonos, csak a boost melletti órajeleket emelték meg, itt 1460 MHz-re. Az energiát egy 6-tűs és egy 8-tűs csatlakozón kapja a 135 wattos TDP-vel jellemezhető kártya. 

Hirdetés

Első ránézésre egy túlhajtott Radeon RX 580-nak tűnt a kártya, az Expreview azért le is tesztelte, konkrét méréseket végezve, Ryzen 7 3700X CPU, ROG Crosshair VIII Foruma és 16 GB DDR4-3600-as RAM mellett. A teszteket 1080p-ben végezték, nyolc játékban, magas minőségi beállítás mellett, belső mérések formájában. 

Az eredmények alapján a Radeon RX 590 Black Wolf játéktól függően 5-8 százalékkal gyorsabb, mint a Radeon RX 590 GME Black Wolf, de volt, ahol 19,4 százalékra nőtt az előny. A GME verzió általában lassabb volt, mint a Radeon RX 5500 XT, és igazából a GeForce GTX 1650 Superrel van egy ligában. Tétlen állapotban a GME változatnál 15 wattos fogyasztást mértek, átlagos terhelés mellett 225, maximum terhelésen 254 wattos fogyasztást. Az órajelet pedig egészen 1540 MHz-ig tudták húzni. Kínában 14 dolláros árkedvezményért 8 százaléknyi teljesítményről kell lemondani a Radeon RX 590-hez képest, nagyjából ez volt a végső következtetés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.