Hirdetés

AM5 foglalatba érkezhetnek az AMD Ryzen 5000 processzorok



|

A Ryzen 4000-es chipek eközben az X670 lapkakészlet kíséretében, 2020 végén futhatnak be.

Hirdetés

Az AMD már korábban elárulta, hogy a 7 nm+ technológiára épített Zen 3 mikroarchitektúra tervei igazából elkészültek. A Ryzen 4000-es processzorokat az X670-es lapkakészlettel együtt, valamikor 2020 végén kaphatjuk meg. 

Hirdetés

A kínai MyDrivers szerint az X670-es lapkakészletet nem az AMD tervezi, hanem az ASMedia vagy a Via. Az X570-et házon belül kellett fejleszteni, mert a hagyományos cégek nem voltak elég tapasztaltak a PCI Express 4-kompatibilis lapkakészletek tervezésében. Jövőre ez már nem lesz probléma, a partnerek átvehetik az X670-et. Ez az AMD-nek is jó, mert a lapkakészletek értékesítése nem volt számukra túl nyereséges. 

Az X670 mellett a középkategóriába már januárban vagy februárban megérkezhet a B550, ami PCIe 3.0-ra épít majd, és szintén az AMD partnerei gyártják. 

Órajelekben enyhe növekedésre számíthatunk a Ryzen 4000 szériától, amely az utolsó AM4-es foglalatú generáció lesz. A Zen 4-alapú Ryzen 5000 lapkák már AM5 foglalatba jönnek, DDR5-ös memóriával és PCIe Gen 5-tel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.