Hirdetés

Ez most a piac legolcsóbb 64-magos processzora



|

Az Amazonról már 1,5 millió forint alatti összegért beszerezhető az AMD Ryzen Threadripper 3990X.

Hirdetés

Bár nem mindenki szalad majd a következő hetekben 64-magos processzort vásárolni a gépébe, azért vannak, akik ilyen magasságokban gondolkoznak. De mi most a legolcsóbb lehetőség? A 64-magos, 128-szálas AMD Ryzen Threadripper 3990X, amely az Amazon brit áruházából már picivel több mint 1 491 000 forintért elvihető. A hazai kínálatban többe kerül, az Alza jelenleg 1 527 390 forintért kínálja a HEDT chipet. 

Hirdetés

Amellett persze, hogy egy vagyon, a többség számára felesleges is egy 64-magos CPU. Ár-érték arányban is jobb választás például egy Ryzen 9 lapka, de tény, hogy ha a pénz nem számít, akkor a Threadripper 3990X manapság a befutó. 

288 MB cache és maximális 4,3 GHz-es órajel mellett igazi szörnyeteg ez a CPU, ráadásul négycsatornás DDR4-támogatást is kínál. Hűtő azonban nem jár mellé, így gondoskodni kell valamiről, ami lehűti a 280 wattos behemótot (és a RAM, táp se legyen olcsó a TRX40-es alaplap mellett persze). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.