Hirdetés

Több mint 1,5 millió forintba kerül a Ryzen Threadripper 3990X



|

Végre Magyarországon is kapható az új HEDT chip, de mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki 64 magot akar.

Hirdetés

Az AMD a HEDT chipek piacán legutóbb a Ryzen Threadripper 3000 szériával erősített, azon belül is először a "gyengébb" modelleket hozta el a TRX40-es alaplapokhoz. A 64-magos, 128-szálas Ryzen Threadripper 3990X csúcsmodellre várni kellett, de egy ideje végre a boltok polcain is ott van. Magyarországon azért nem érhető el olyan széles körben, mint más piacokon, de lassan és fokozatosan az itteni kereskedőkhöz is befut. 

Hirdetés

A nem mindennapi teljesítménynek persze komoly ára van: aki ezt a 64-magos HEDT chipet szeretné a gépébe, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A kínálat csúcsát képviselő, 280 wattos TDP-vel jellemezhető Ryzen Threadripper 3990X néhol 1 546 190 fortinba kerül. 

A dobozos processzorhoz ennyiért hűtő nem jár, és ami azt illeti, és nincs bőséges készlet, így aki az elsők között akar ilyen CPU-t megkaparintani, annak gyorsnak kell lennie. Feltéve, hogy 1 millió forintnál magasabb lapkában gondolkozik... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.