Hirdetés

Az AMD szerint mindenki téved, nem lassabb a Threadripper 3990X Windows 10 Pro alatt



|

A jelek szerint egészen pontosan annak az operációs rendszernek a verziójával volt gond, amivel a mérést elvégezték.

Hirdetés

Az utóbbi időben elkezdtek egyre nagyobb felháborodást kiváltani azok a jelentések, amelyek szerint az AMD Ryzen Threadripper 3990X HEDT processzora nem képes a maximális teljesítményét használni Windows 10 Pro alatt, a rendszer ugyanis állítólag nem tudja mind a 128 szálat kezelni a 64-magos chipnél. Az AnandTech és sok más oldal is jelentős lassulást emlegetett a méréseknél.

Hirdetés

Az AMD végül kénytelen volt megszólalni. A hivatalos állásfoglalás szerint nincs teljesítménykülönbség a Windows 10 egyes verziói között, és hivatalosan is ajánlja a cég, hogy az emberek a Windows 10 Pro rendszerrel használják a Threadripper 3990X-et. Szerintük a média jelentései egy hibára vezethetőek vissza, amelyet jelenleg is vizsgálnak. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen hibáról lehet szó, de egyesek arra tippelnek, hogy a tesztekhez használt konfigurációkra telepített konkrét rendszerek verziójával lehetett valami gond. Ugyanis egyes források már arról beszélnek, hogy a Windows 10 Pro legutóbbi frissítése után minden rendbe jött. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.