Hirdetés

2021-ben jön az AMD Zen 4 mikroarchitektúrája



|

A TSMC optimista az 5 nm-es gyártástechnológiával kapcsolatban, 2021-ben jöhet a Zen 4.

Hirdetés

A TSMC meglehetősen optimista az 5 nm-es gyártástechnológiájával kapcsolatban, így menetrend szerint, 2021-ben érkezhet meg az AMD Zen 4 mikroarchitektúrája. 

Hirdetés

A TSMC persze nem csak az AMD-t szolgálja majd ki az 5 nm-es gyártással, hanem az Apple-t és a Huawei-t is. A Zen 4 ugyanakkor nagyon fontos az AMD számára, mert jön a Genoa üzleti platformja és az SP5-ös foglalat. Ez utóbbi nagy változtatásoknak ad majd teret, új memóriaszabvány és új PCIe generáció, több memóriacsatorna lehet támogatott. 

A gyártási hatékonyság egyébként már most 50 százalék fölötti az 5 nm-es gyártósorokon, vagyis a TSMC ügyfelei bizakodva várhatják a következő éveket. 

Az AMD elvileg jövőre hozza el a 7 nm+ technológiával készülő Zen 3-at, amely pont akkora előrelépés lesz az AMD szerint, amennyit egy új architektúrától elvárnánk. A tranzisztorsűrűség 20 százalékkal emelkedik majd. 

A fogyasztói piacon pedig nagy dolog az 5-ös szám: 2021-ben jönnek az ötödik-generációs Ryzen 5000 processzorok, 5 nm-es technológiával, DDR5 memóriával, PCI-Express gen 5 felülettel és AM5 foglalattal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.