Hirdetés

Annyit kell várniuk a hitelesítésre a Twitter Blue-előfizetőknek, hogy addigra akár a Twitter is megszűnhet



|

Elon Musk hosszú várólistával igyekszik gátat szabni a már rég elharapódzott káosznak.

Hirdetés

Senkit nem hibáztatunk, aki nem képes követni a Twitter előfizetéses hitelesítése (vagy úgy általában a Twitter) körüli balhét, nekünk sem könnyű. Az biztos, hogy:

  • Elon Musk 8 dollárt vetett ki az addig 2,99 dolláros prémium tagságra, amelynek része a kék pipa, mint mondta, ezzel segíti a szólásszabadságot
  • ez annyira sikerült, hogy rengeteg előfizető brahiból átnevezte magát cégek, szervezetek, hírességek fiókjaira, például maga Musk is kapott párezer imitátort
  • a milliárdos erre leállította az egész projektet, bevezette a szürke pipát, amely vagy működött, vagy nem, még azok után is, hogy néhány óra után vissza is vonták
  • majd közölte, hogy a hó végén visszatér a Twitter Blue, immár "sziklaszilárdan"

Újabb fordulat: az újonnan létrehozott Twitter-fiókoknak 90 napot kell majd várniuk, mielőtt megkapják a Blue szolgáltatáscsomagot, már ha feliratkoznak rá. Ezt a szabályt a jövőben is alkalmazzák majd, és nem kérhető számon a cég, hogy meddig várakoztatják az accountokat - áll az új policy leírásában. (Ezúttal ugyanis a cég hivatalos csatornáján közölték ezt, nem Elon Musk dobta be saját tweetként, mint eddig.)

Hirdetés

A helyzet azért is tarthatatlan, mert óriáscégeknek okoz komoly bevételkiesést a trollkodás: miután a felhasználók átnevezték magukat, nagyot zuhant például az Eli Lily és a Lockheed Martin árfolyama. Meg azért, mert a maradék alkalmazottak (azaz azok, akiket nem rúgott ki Elon Musk) csak a töredéke marad a cégnél belső információk szerint, azaz az oldal működése most már végveszélyben van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.