Hirdetés

10. generációs Ice Lake processzort kap az idei kis MacBook Pro



|

Legalábbis ha a szivárogtatók információi beigazolódnak. Márciusban már esélyünk is lehet meglátni.

Hirdetés

Állítólagos belső források szerint az Apple azon dolgozik, hogy a 16 hüvelykes MacBook Pro tavaly őszi bemutatása után 2020-as változatot faragjon a 13,3 hüvelykes MacBook Pro modellből is. Az idei apróságot a gyártó az Intel 10. generációs Ice Lake chipjeire építi.

Hirdetés

Twitteren bukkant fel egy olyan 3D Mark Time Spy benchmarkból kimásolt eredmény, amelyből kiderül, hogy egy állítólagos 13,3 hüvelykes MacBook Pro volt a tesztalany, amelyben Intel Core i7-1068NG7 Ice Lake 2.3GHz chip dolgozik. Ez turbó módban akár 4,1 Ghz-re is felpörög.

A tesztben összehasonlították az új gép teljesítményét egy 2019-es MacBook Próval, amelyben 2,4 GHz-es, 8. generációs Core i5 processzor dolgozott. Ez alapján az új modell nagyjából 12 százalékkal gyorsabb CPU szintjén, de a GPU már 30 százalékot is rácsaphat elődjére.

Ha hinni lehet a fenti információnak, érkezik az első 10. generációs Intel CPU-val szerelt Apple laptop. A mostani infóban ugyan nem szerepel, de idén egy új, 16 hüvelykes MacBook Pro is érkezhet, ebben azonban 14++ nanométeres Comet Lake chipekre lehet számítani, mivel a jelenlegi Ice Lake típusokból erre a méretre még nincs megfelelő.

A kisebbik laptopot viszont a pletykák szerint már akár tavasszal bemutathatja az Apple - erre több lehetőség is adódik, például a március 31-i iPhone 9 bemutató, vagy a június elejére tervezett WWDC, az Apple éves fejlesztői konferenciája.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.