Hirdetés

Az Apple fejlesztői konferenciája is streamre költözik



|

Ahogy már sok más idei rendezvényt, úgy az Apple WWDC-t sem tartják meg úgy, ahogy tervezték. Szerencsére a tartalom nem változik, csak a forma.

Hirdetés

Mostanra talán már végre a világ nagyobb része felfogta, hogy a koronavírus nem holmi médiahekk vagy céltalan ijesztgetés, Kínából az Antarktiszon kívül minden kontinensre eljutott a járvány, és egyre több országban kezd kicsúszni a kontroll alól. A különféle tech-rendezvények, konferenciák, kiállítások is egyre-másra zárnak be, bár egyeseket közülük igyekeznek csak elhalasztani és későbbi időpontban megtartani, mások pedig különféle online felületekre költöznek.

Hirdetés

Végül így döntött az Apple is a június elsején induló fejlesztői konferenciájával kapcsolatban: a hivatalos bejelentés szerint a WWDC-t online formában rendezik meg, ami 31 éve az első olyan évet jelenti, amikor személyesen nem lehet részt venni rajta. Az amerikai cég megnyugtatta 23 milliós, globális fejlesztői bázisát, hogy csak a formátum változik, a tartalom a megszokott marad.

Ezáltal egy tonnányi online előadást és interaktív szemináriumot terveznek az iOS, iPadOS, macOS, watchOS és tvOS rendszerekkel kapcsolatban, kismillió témában. Emellett pedig ugyanúgy, ahogy az eddigi években, a WWDC megnyitó előadásában be is mutatnak egy csomó újdonságot, bár természetesen hivatalos információ most sincs arról, pontosan milyen termékekre, szoftverekre és szolgáltatásokra lehet számítani.

Mindemellett azt is jelezte a vállalat, hogy tudják, milyen nagy kiesést jelent ez az eseménynek hagyományosan otthont adó San Jose városának, amelynek fontos bevételi forrás minden évben a WWDC, ezért egymillió dolláros támogatást ajánlanak fel a város különféle szervezeteinek. Mivel a bejelentésben nem szerepelt semmilyen időpontváltozással kapcsolatos infó, ezért az online WWDC 2020 is június elsején indul és 5-éig tart, a részletes programokat a regisztráltak számára addig folyamatosan teszik közzé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.