Hirdetés

Áprilisban jöhet, a vártnál gyengébb lehet az Nvidia GeForce RTX 3080 Ti



|

Persze azért még így is elég combos lesz az Nvidia újdonsága.

Hirdetés

Utoljára januárban hallottunk pletykát az Nvidia GeForce RTX 3080 Ti-ról, ami elkerülhetetlenül érkezik, de még talán a gyártó sem tudja biztosan, mikor. Az alkatrészhiány a videokártyák szektorát is érinti, és ha lesz is készlet, egy részét tutira felvásárolják a kriptobányászok, akik egyre több problémát okoznak, már nem csak a gamereknek, de a hétköznapi embereknek is.

A kopite7kimi néven twitterező felhasználó szerint az Nvidia közben áttervezte a kártyát, ami így 12 GB GDDR6X memóriával és 10240 CUDA maggal érkezhet, ha minden igaz, áprilisban.

Hirdetés

Korábban 10496 CUDA magról és 20 GB-nyi GDDR6X memóriáról volt szó, de még a csökkentést követően sem lesz egy gyenge GPU a 3080 Ti. A sebesség 19 Gbps maradhat, nem pedig 19,5 Gbps, mint az RTX 3090 esetében, és a TGP-je is a 3080 szintjén lehet, 320 wattnál.

Sok minden változhat a következő hetekben, hónapokban, de mivel úgyis nehéz most videokártyához jutni, és úgysem jönnek olyan játékok, amik miatt érdemes mihamarabb újítani, tudunk várni, ameddig kell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.