Hirdetés

Átigazolta az ARM vezető processzortervezőjét az Apple



|

Mike Filippo valószínűleg a korábban távozó Gerard Williams III helyét veszi át, és a mobilos chipek tervezését vezeti majd.

Hirdetés

Régóta hallani pletykákat ARM-alapú Macről vagy MacBookról, a szó-beszédek pedig ismét szárnyra kaptak, ugyanis Mike Filippo, aki az ARM vezető processzortervezője volt az elmúlt évtizedben, átigazolt az Apple-höz. 

Hirdetés

Filippo óriási tapasztalattal rendelkezik a chiptervezés terén, és amellett, hogy 10 évig volt vezető beosztású az ARM-en belül, 1996 és 2004 között az AMD-nél is dolgozott, valamint 2004 és 2009 között az Intelnél is vezető beosztása volt. 

Bár egyesek rögtön Intel-mentes Macekről kezdtek álmodozni, sokkal valószínűbb, hogy az Apple a mobilos chipekkel foglalkozó divízió élére ültetné Filippót. Az Apple az A szériás SoC-k tekintetében ARM architektúrára építkezik, és ezeket a rendszerchipeket alkalmazza az iPhone és iPad eszközeiben. A Macekben lévő T2 biztonsági chip is ARM-alapú. 

Filippo átigazolása nem egyenlő az ARM-alapú Macekkel, a logikus magyarázat inkább az, hogy a mobilos chipek tervezését fejlesztené az Apple. Ráadásul Gerard Williams III, aki az A7-től az A12X-ig vezette az A szériás chipek tervezését, idén távozott az Apple-től - valószínű, hogy Filippo az ő helyét veszi át. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.