Hirdetés

Az Acer játékosoktól az alkotókig mindenkinek hozott valami újat



|

Pehelykönnyű laptop, új gépek játékra és kreatív munkákra, valamint Chromebookok - az Acer ismét nem aprózta el a bejelentését. Mutatjuk, mik érkeztek.

Hirdetés

Láthatóan nem spórolt az újdonságokkal az Acer: bár sajtóeseményük sok más gyártóhoz hasonlóan csak online módon valósult meg, ez nem von le a most érkezett friss hardverek értékéből. A tajvani gyártó minden komolyabb PC-sorozatát frissítette és kiegészítőkkel is előrukkolt, szóval ugorjunk is bele, mit tud az idei eresztés!

Hirdetés

Swift 5: pehelykönnyű laptop az útra

Az új Swift 5 kifejezetten vékonyra sikerült, a 14,9 mm azért egy egész milliméterrel vastagabb a szintén ma bejelentett új Zenbookoknál, de ez talán még senki döntését nem befolyásolja érdemben. Tömegre viszont az Acer a bajnok, 1 kiló alá szorították az új laptopot, szinte fogni kell, nehogy lebegjen. Ehhez képest nem műanyag a gépház, hanem magnézium-lítium, valamint magnézium-alumínium ötvözet, belül pedig 10. generációs Core processzorokat, GeForce MX350 GPU-t, 16GB memóriát és 1 TB SSD-t találunk.

A hűtés három üzemmód között váltható manuálisan is, a csendes például segít abban, hogy ne egy visító laptoppal az ölünkben kelljen túlélni egy megbeszélést. A mist green (tehát zöld) és safari gold (szóval arany) színekben kapható laptop kapott egy olyan zsanért, amit bizonyos versenytársak is használnak, ez felhajtáskor megemeli az alsó részt, segítve a légáramlást és kissé jobb gépelési szöget biztosítva.

A Swift 5 különlegessége az antimikrobiális Gorilla Glass bevonattal rendelkező kijelző, ami ugyebár a koronavírussal terhelt világban eléggé jól hangzik. A full HD IPS panel érintésérzékeny, 300 nites fényerővel rendelkezik és az NTSC színtartomány 72 százalékát fedi le. A laptop akkumulátora 56 Wh-s, és 30 perc alatt feltölthető annyira, hogy utána 4 órán át használhassuk. A vékony kialakítás ellenére USB-C, Thunderbolt és USB 3.2 Gen2 csatlakozó is került a gépházra, a vezeték nélküli kapcsolatok között ott a Bluetooth 5.0 és a WiFi 6 is. Az összképhez jóféle, Windows Hello-kompatibilis ujjlenyomat-olvasó és hangvezérléses ébresztési funkció is jár.

Újrafaragott gaming laptopok

Az Acer négy játékra szánt modell, a Predator Helios 700, a Predator Helios 300, a Predator Triton 300, valamint a Nitro 7 új, frissített verzióit is bemutatta. A Helios 700-on HyperDrift billentyűzetet találunk, alatta pedig 10. generációs Intel Core i9-10980HK vagy Intel Core i7-10875H processzorokat, valamint GeForce RTX 2080 SUPER vagy RTX 2070 SUPER grafikus vezérlőt. Predator PowerGem néven fejlesztett hűtést is kapott a laptop, de ezt egyébként minden olyan modellbe beépítik, amely Intel Core i9 processzort tartalmaz. A PowerGem egy speciálisan kialakított anyagot használ, amely 3.83-szor több függőleges hőelvezetést biztosít, mint a rézből készült hőcsövek. Az Acer CoolBoost technológiája egy gőzkamrából, valamint speciálisan tervezett, 2 darab 4. generációs AeroBlade 3D ventilátorokból áll.

2933 Hz-re gyorsultak a memóriamodulok, a kapcsolódást Killer DoubleShot Pro Wi-Fi 6 AX1650 és E3100G Ethernet segíti. A 17,3 hüvelykes FHD IPS kijelző 144 Hz-es, G-SYNC kompatibilis. Az egyenként "színezhető" RGB billentyűzet mechanikus, alapból e-sport játékokra hangolva, de a WASD gombokat cserélni is lehet.

Míg az előző modell amolyan "asztali gép helyetti" szörny, a Helios 300 ár-érték arány terén lehet jó választás. 10. generációs Intel Core H-sorozatú processzorokkal elérhető, túlhajtható NVIDIA GeForce RTX 2070 VGA-val, Max-Q grafikával, valamint egy 240 Hz-es, 15.6" képátlós kijelzővel, 3 ms válaszidővel. Akár 32 GB 2933 MHz DDR4 RAM használatára is lehetőség nyílik, továbbá kettő PCIe NVMe SSD RAID 0 konfigurációban, illetve akár 2 TB kapacitású HDD is megoldható. Emellé 360 fokos surround hangzást adó DTS:X Ultra Audio, valamint dupla AeroBlade ventilátoros hűtés jár extraként.

A Triton 300 a vékony gamer laptopok sorát gyarapítja, a 10. generációs Intel processzor alap, emellé NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q GPU is választható 240 Hz-es, 15,6" FHD IPS kijelzővel, ami 100% sRGB lefedettséget, 300 nit fényerőt és 3ms válaszidőt kínál. Akár 3 darab M.2 SSD támogatása is megoldott (ezekből 1 darab PCIe, 2 darab kombinált). Itt is dupla AeroBlade ventilátoros hűtőrendszer dolgozik 3 hővezető csővel. Gamer hardvere ellenére a laptop tömege 2,1 kiló és 19,9 mm vékony.

A Nitro 7 szintén a hordozható(bb) játékos laptopok közé tartozik 2,5 kilójával és 19,9 mm vékonyságával. A fémötvözet házban 10. generációs Intel Core-H processzor dolgozik, választható GeForce RTX 2060 GPU is, valamint akár 3 M.2 SSD is beépíthető, még 1 TB RAID 0 konfigurációban is. A RAM maximum 32 GB DDR4 lehet. Emellé Killer Ethernet E2600 és Intel Wi-Fi 6 is jár, valamint a fentiekben már említett hűtés. A kijelző 15,6 hüvelykes, FHD IPS, 144 Hz frissítéssel és 3ms válaszidővel.

Predator az asztalon

Asztali PC-k is érkeztek a Predator szériába. Ilyen például az Orion 9000, amelyben Intel Core i9 Extreme Edition CPU, dupla NVIDIA RTX 2080 Ti SLI, 3x3.5 HDD és 2x2.5 SSD tárhely található. Összesen 3 darab 4.7 colos Predator FrostBlade ventilátor biztosít 15 százalékkal hatékonyabb levegőáramlást hűtésnél, valamint 50 százalékkal jobb a statikus nyomás összehasonlítva a korábbi generációkkal. A CPU folyadékhűtést kapott, a Killer E3100G Ethernet mellé Intel WiFi 6 támogatás is jár. A túlhajtás egyetlen gombnyomással aktiválható. Az EMI tanúsítvánnyal rendelkező teljes üvegpanel mögött jól láthatóak az ARGB megvilágítású ventilátorok, ráadásul a fő elemek szerszám nélkül is cserélhetőek.

Az Orion 3000 közepes méretű torony házban kínál 10. generációs Core i7 processzort, GeForce RTX 2070 SUPER grafikus vezérlőt, akár 64 GB 2666 MHz DDR4 memóriát, maximum 1 TB PCIe NVMe SSD-t és kettő 3.5-ös SATA3 HDD helyet. A Predator FrostBlade ventilátor 34,7 százalékkal hatékonyabban hűt az előző generációknál. A ventilátorok megvilágítását függőlegesen elhelyezett fénycsíkokon át lehet irányítani speciális effektekkel, akár 16,7 milliónyi színárnyalattal a PredatorSense szoftveren keresztül. A házhoz opcionálisan EMI-szabványú üvegborítás is rendelhető.

A Nitro 50 belépő szintű gamer PC 10. generációs Core i7 CPU-val, RTX 2060 SUPER GPU opcióval, akár 64 GB DDR4-2666 RAM-mal. A gép FrostBlade hűtést kapott, és akár 1x1 TB NVMe PCIe SSD-t és 2x 3 TB HDD is elfér benne.

Érkeztek a Predator almárkába kiegészítők is. A 1080p felbontású X25 monitor 360Hz panelt kapott, G-SYNC támogatással, 400 nit feletti fényerővel, 99% sRGB lefedettséggel. A LightSense technológia felméri a környezeti fényt a látómező tartományában és automatikusan beállítja a színhőmérsékletet, az AdaptiveLight pedig automatikusan vezérli a háttérfényt.

Az XB3 sorozat monitorai (31,5", 27" és 24,5") GH-SYNC kompatibilisek, akár 240 Hz frissítéssel és 4K felbontással, 178 fokos betekintési szöggel, DisplayHDR támogatással, 0,5 ms GTG válaszidővel. Itt is van AdaptiveLight és LightSense.

A kiegészítők között akad még Pixart 3335 szenzoros, 16 000 dpi-ig állítható egér (Cestus 350), valamint egy ülőalkalmatosság is, ami nem akármit tud: A új Predator Gaming Chair x OSIM testre szabható funkciókkal ellátott masszázsra is képes. Egyébként fekete szénszálas, mintázott PVC bőrrel, metál árnyalatú, sötét tónusú szürke megközelítésű tálalásban érkezik, és beépítve kapunk benne két Bluetooth hangszórót.

Acer Enduro: strapabíró sorozat

Az Enduro egy teljesen új sorozat, kifejezetten az ellenállóképességre, hordozhatóságra, kültéri munkákra tervezve. Az Enduro N7 laptop ütésgátló anyagok felhasználásával készült, MIL-810G és IP65 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát a por és víz mellett azt is bírja, ha keményebb talajra ejtik le. A 700 nites, 14 col képátlójú FHD kijelző kültéren is jól látható. A laptop két akkumulátorral is elérhető, az egyik egy beépített "áthidaló" akku, míg a másik 10 órás üzemidejű, menet közben is cserélhető. Biztonság terén hardver-szintű TPM 2.0 rendszer figyeli folyamatosan a működést indítástól kezdve, míg az AEMS (Acer Enduro Manageability Suite) védi az eszköz rendszer konfigurációjának stabilitását.

Az Enduro N3 a MIL-STD 810G mellett IP53 minősítést kapott, de vékonyabb és könnyebb a nagyobbik modellnél. A kijelző előtt Corning Gorilla Glass található, a fizikai védelem mellett pedig a kibertámadások ellen is felvértezték a DTPM-nek (Discrete Trusted Platform Module), az AEMS-nek, valamint a jelszóvédett HDD-knek köszönhetően.

Két tablet is érkezett a sorozatba, a T5 és T1. Előbbiben Intel Core m3, utóbbiban Celeron processzor dolgozik, a MIL-STD810G tanúsítvány közös, míg a nagyobbik IP65, a kisebbik IP54 védelmet kapott. Opcionális kiegészítőkkel teljesen sokrétű használatra tudjuk alkalmazni, vásárolható hozzá vállpánttól autós tartóig sok minden, emellett gumikesztyűben is kezelhető a kijelzője.

Az eszközökhöz egy menedzsment rendszer is elérhető, ez az Acer Enduro Management Suite (AEMS), ahol konzolos formában irányíthatjuk a csatlakoztatott eszközöket. Programozható billentyűkkel, I/O távoli vezérléssel, távoli monitorozással és telepítéssel biztosíthatjuk, hogy a "terepen lévő" eszközök minden szinten jól teljesítsenek.

+1, avagy Chromebook, ami nem jön közel

Végül új Chromebookok is megjelentek, bár Magyarországon ezek továbbra is a nullához közelítő szinten érdekesek és várhatóan ezek sem jutnak el idáig. A Spin 713 prémium kategóriás modell az Intel Project Athena program részeként, akár 10. generációs Core i7 vPro processzorral, 2K kijelzővel, MIL-STD 810G tanúsítvánnyal. Mondanánk, hogy jól hangzik, de valószínűleg keveseknek lesz alkalma errefelé találkozni vele. Emellett vállalati felhasználásra szánt Enterprise Spin 713 és belépő kategóriás Spin 311 modellek érkeztek még.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.