Hirdetés

Az AI bűvöletében: itt van minden, amit a CES 2024-en bemutatott a Lenovo



|

A vállalat szinte minden új termékében kiemelt figyelmet kap az AI, dedikált chip és külön gomb is segít, hogy a maximumot hozzuk ki a technológiából.

Hirdetés

A Lenovo notebookjai már évek óta ott vannak az élvonalban, függetlenül attól, hogy a vállalati szektorban használt ThinkPadekről, vagy a gamereknek szánt Legion családról beszélünk-e. A cég idén nemcsak ezeken a területeken igyekszik megerősíteni a pozícióját, de nagyon komoly hangsúlyt fektetnek a kreatív szakembereknek szánt Yoga sorozatra is. Összesen több mint 30 különböző modellt jelentett be a cég, az alábbiakban a legizgalmasabb újdonságokat szedtük csokorba.

Hajtogatós tablet-notebookok

A Yoga család új csúcsmodellje a Lenovo Yoga Pro 9i, amely nemcsak strapabíró alumínium házat és 16 hüvelykes kijelzőt kapott, de a motorháztető alatt is izgalmas újdonságokat rejteget, ilyen példáául az Intel Core Ultra processzor mellett dolgozó dedikált Lenovo AI Core Chip, ami elősegíti majd a mesterséges intelligencia-alapú szoftverek használatát. Hogy a lehető leggyorsabban érjük el a virtuális asszisztensünket, már egy Copilot gomb is került a billentyűzetre, ezen keresztül pedig a felhasználók képeket generálhatnak, memókat készíthetnek, vagy csak válaszokat kaphatnak a kérdéseikre.

Hirdetés

A Microsoft által fejlesztett Copilot mellett a vállalat saját, AI Now néven futó személyi asszisztense is bemutatkozott, ami a Lenovo tulajdonosok számára ingyenesen elérhető. Ennek egyik demózott funkciója, hogy képes rólunk felvételeket készíteni egy meeting során és azokat loopolva bejátszani, hogy ne bukjunk le, ha esetleg felállunk a géptől.

A multimédiás tartalomgyártással foglalkozókat a Lenovo X Power megoldás nyűgözheti le, ami a gépi tanulás segítségével optimalizálja a gép energiafelhasználását, ami 3D renderelésnél, vágásnál és színkorrekciós feladatoknál lehet nagyon hasznos. Aki pedig másokat akar lenyűgözni, annak ott a Lenovo Yoga Book 9i, melynek elődje a világ első dupla OLED kijelzős laptopja volt. Ez most szintén továbbfejlődött, Bowers & Wilkins soundbarral és 2,8K PureSight OLED panellel érkezik.

Üzleti felhasználóknak

ThinkPad és ThinkBook vonalon is erősít a vállalat. Márciusban érkezhetnek az felső polcos üzleti gépek, mint amilyen a ThinkPad X1 Carbon, vagy a ThinkPad X1 2-in-1. A kisebb testvérnél érdemes megemlíteni az ultrakönnyű, mégis bivalyerős ThinkBook 13x Gen 4-et, ami a 75 Whr-es akkumulátornak köszönhetően egy töltéssel akár 21 órányi videólejátszást vagy 11 órányi böngészést tesz lehetővé, a kijelző fényerejét és a képfrissítést pedig automatikusan igazítja annak függvényében, hogy ott ülünk-e. a monitort figyeljük-e.

Szintén nagyon izgalmas koncepció a várhatóan a második negyedévben érkező ThinkBook Plus Gen 5, ami nemcsak hardveresen, hanem szoftveresen is egy hibrid laptop-tablet. Használhatjuk Windows 11-es laptopként, vagy a kijelzőt lepattintva Androidos tabletként is, de akár notebook módban is váltogathatunk a két operációs rendszer között egyetlen gombnyomással.

Visszatér a 3D

Reneszánszát éli a 3D technológia, köszönhetően annak, hogy immár szemüveg nélküli kijelzőtechnológiákkal kísérleteznek a gyártók. Attól még messze vagyunk, hogy játékokban is igazán élvezetes, problémamentes legyen a megoldás, de a különböző tervezőprogramokban már most is nagyon hasznos tud lenni a dolog.

Ezt a palettát erősíti a Lenovo ThinkVision 27 3D monitor, amellyel a felhasználók 2D-ben tervezhetnek és 3D-ben vizualizálhatnak, vagy használhatják a 2D-3D konvertert, amely lehetővé teszi az AI-alapú 2D-3D kép-, videó- és tartalomkonvertálást valós időben. Az AI segítségével a nagy felbontású, nagy frissítési frekvenciájú 2D tartalom azonnal élénk 3D tartalommá alakul át, pontos térbeli rekonstrukcióval, függetlenül a háttér összetettségétől.

Örülhetnek a gamerek

A Lenovo Legion széria immár a 9. generációjánál tart, a termékcsaládot pedig igyekezett minden fronton bővíteni a vállalat. A csúcs természetesen továbbra is a Legion 9i, amelyből nemcsak játék, hanem tartalmgyártás során is kihozhatjuk a maximumot, mindenféle kompromisszumok nélkül. A 16:10-es képarányú masinák sorát Legion Pro 7i és Pro 5i gépekkel erősítette meg a cég, de érkeztek asztali gépek is a Legion Tower 5i és Legion Tower 7i formájában. Ezeket akár Core i9-cel és RTX 4070-nel is kérhetjük.

A laptopokba bekerült egy LA3-P AI chip, amely a Scenario Detection funkcióval dinamikusan módosítja a CPU és a GPU teljesítményét aszerint, hogy a felhasználó éppen mit csinál, ezzel növelve a teljesítményt. Ehhez jön a Smart FPS, ami a képkockaszám függvényében tovább optimalizálja a teljesítményt. Akik inkább a látványra mennek, azok a gépek RGB világítását is szinkronizálhatják a a hanggal.

Első gamer laptopnak persze nem feltétlen kell az embernek egy Legion gép. Pontosan ezért született meg az LOQ család, amelyben laptopok és asztali gépek is helyet kaptak. Ezekben valamivel visszafogottabb a hardver teljesítménye, de e-sport címekhez és indie játékokhoz tökéletesen elég, így a gaminggel való ismerkedést is könnyebb elkezdeni.

A vállalat most már teljes gamer ökoszisztémát kínál, az asztali gépektől kezdve a monitorokon át egészen a legkülönfélébb perifériákig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.