Hirdetés

Az AMD a jobb 4K-s HDR-ben



|

4K-s HDR mellett az AMD hardverén kevésbé esik vissza a teljesítmény, mint NVIDIA videokártyával.

Hirdetés

A Computerbase.de szakértői úgy döntöttek, hogy ideje megnézni, milyen terhet ró a különböző hardverkonfigurációk teljesítményére az, ha a HDR-t aktiválják egy 4K-s képernyőn. 

Hirdetés

Elvileg a HDR nem szabadna, hogy visszavegye a teljesítményét az olyan grafikus vezérlőknek, amelyeket már hardverszintű HDR-támogatásra terveztek. Persze mindent a gyakorlat dönt el. 

A tesztek során az AMD Radeon RX Vega 64-es grafikus kártyáját egy NVIDIA GeForce GTX 1080-nal hasonlították össze, és érdekes eredményeket kaptak. 

Ezek alapján az AMD hardver teljesítménye kevésbé esik vissza (maximum 2 százalékkal), mint az NVIDIA videokártyáé (átlagosan 10 százalékkal). Ezek az eltérések akkor adódnak, ha az SDR renderelést HDR-re váltják. 

Egyelőre nem tudni az eltérések és a különbségek pontos okát - természetesen elképzelhető, hogy driverszintű jelenségekről van szó, amelyek kisebb frissítésekkel javíthatóak. Az NVIDIA által is felkarolt Mass Effect Andromeda esetében mindenesetre nem jelentkeznek ilyen különbségek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.