Hirdetés

Az AMD röhöghet az Intel kínjain



|

Nem örülnek a partnergyártók az Intel processzorok készlethiányának, de emiatt nyeregbe kerül az AMD. Akár meg is triplázhatja a piaci részesedését.

Hirdetés

Az Intel a TSMC segítsége ellenére továbbra is szenved az egyébként jól fogyó, nyolcadik-generációs processzorok készlethiányától. Pedig már a múltba is visszament a vállalat. A jelek szerint az sem segített. 

Hirdetés

A készlethiány rövid távú hatásaként egyre több vásárló fedezi fel az AMD processzorait, illetve azt, hogy ezek több mint egy évtized után több mint versenyképesek az Intel megoldásaival szemben. A tőzsdei elemzéssel foglalkozó Jefferies szerint a helyzet annyira kedvez az AMD-nek, hogy a negyedik negyedévben tovább emelkedik majd a részvényeinek az árfolyama. 

Az Intel partnergyártói nem örülnek a kialakult helyzetnek, főleg azért, mert már eddig is gyakran kellett áttervezniük a termékeiket a platformváltoztatások és átalakult stratégiák miatt. Az i-re a pontot a készlethiány tette fel. 

A Fubon elemzőcég jóslata szerint jövőre a HP három eladott PC-jéből egyben AMD CPU lesz. Vagyis a következő három negyedév során az AMD igen kedvező helyzetbe kerül, folyamatosan nő majd az árbevétele és a nyeresége, hosszú távon pedig a piaci részesedése, ami akár meg is triplázódhat hamarosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.