Hirdetés

Az AMD segít, hogy a Nintendo Switch játékai jobban fussanak



|

A FidelityFX-támogatás olyan teljesítménynövekedést eredményezhet, amire korábban nem számíthattunk a Nintendo Switch esetében.

Hirdetés

2006-ban jelent meg a Wii Sports, a Nintendo sportjátéka, ami számtalan vicces helyzet mellett néhány szomorú balesetet is eredményezett világszerte. Annak ellenére, hogy nem volt korszakalkotó, a fejlesztők életben tartották a szellemi örökségét és most a Nintendo Switch is megkapja a maga sportjáték-gyűjteményét. Ez magában talán nem meglepetés, azonban a technológia, ami a játék teljesítményén segít, számtalan ajtót nyithat meg a jövőben.

Hirdetés

A Nintendo Switch Sports hamarosan megjelenik, néhány játékos azonban már tesztelheti a globális indulás előtt. Közülük az egyik, a Twitteren NWPlayer123 névre hallgató kiválasztott egy érdekes részletet osztott meg, ami az AMD FidelityFX jelenlétéről tanúskodik a játékban.

A helyzet pikantériája, hogy a Nintendo Switchben Nvidia Tegra grafikus processzor dolgozik, ami nem támogatja a gyártója képjavítási technológiáját (DLSS), cserébe működhet rajta az AMD FidelityFX Super Resolution, utóbbi ugyanis nyílt forráskódú, a felhasználói megállapodásban pedig szerepel az AMD engedélye a technológia felhasználásához.

Kíváncsian várjuk, hogy miképp működik majd az FSR 1.0 a Nintendo Switch Sportsban, ha ugyanis a technológia beválik, jelentősen erőforrás-igényesebb játékok is kompatibilissé válhatnak a hordozható játékkonzollal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.