Hirdetés

Az AMD-t is perekkel bombázzák



|

Nem csak az Intel processzorai sérülékenyek: csoportos kereset indult az AMD ellen.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a média és a felhasználók haragja nagyrészt az Intelre koncentrálódik, az AMD-t is meglehetősen rosszul érinti a Meltdown és a Spectre ügye. A hírek szerint két nagy jogászcég is csoportos keresetet indít az AMD ellen: azzal vádolják az óriást, hogy nem hozták nyilvánosságra, hogy a termékeiket érinti a Spectre sérülékenység, pedig erről már korábban is tudtak. 

Hirdetés

Az AMD hivatalos tájékoztatása szerint a processzoraikat nem érinti a Meltdown-hiba. A Spectre-nél a helyzet már bonyolultabb. Az AMD szerint a Spectre 1-hiba a gyártó lapkáit is fenyegeti, de a rés rendszerszinten javítható. A Spectre 2-variánsra azt mondja az AMD, hogy a rés kihasználásának az esélye közel nulla. Eközben a GPZ 2-es variánsa is fenyegeti az AMD CPU-kat, bár az architektúra miatt az AMD szerint nehéz alkalmazni. 

A jogászok szerint az a probléma, hogy az AMD a befektetőket először azzal nyugtatta, hogy bár a chipek sebezhetőek a Spectre egyik variánsával szemben, a másiknál majdnem nulla a kockázat. Később az AMD közleménye arról írt, hogy mindkét réssel szemben sebezhetőek az AMD processzorok. A jogászok szerint a közel nulla nem egyenlő a nullával. 

Az AMD természetesen már válaszolt a vádakra, és azt állítja, hogy azok érdemtelenek - a vállalat erőteljesen védi majd magát az alaptalan állításokkal szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.