Hirdetés

Az Apple javította a MacBook Pro hibáját



|

Megérkezett a frissítés, amely a visszavett teljesítményen igyekszik javítani.

Hirdetés

Az Apple új MacBook Pro laptopjainak legdrágább verziója akár 6-magos, Intel Core i9-es processzorral és AMD Radeon Pro grafikával is kérhető. Sajnos az első tesztek azonban kiderítették, hogy a gép hamar túlmelegszik, emiatt aztán jelentős mértékben visszaveszi a teljesítményt. Ami azt illeti, a régi MacBookoknál is lassabb lesz. 

Hirdetés

Figyelembe véve a horribilis vételárat, ez elég kiábrándító. Az Apple azóta elismerte a problémát, és kiadott egy szoftverfrissítést is, ami állítólag megoldja a gondokat. 

Az óriás szerint egy, a firmware-ből hiányzó digitális kulcs hatott a hőkezelést végző rendszerre. Emiatt aztán a CPU órajele alaposan leesett komolyabb terhelésnél. 

Amikor a gép forró lesz, a processzor belassít azért, hogy lehűlhessenek az alkatrészek. Bár videót renderelni vagy hasonlóan erőforrás-igényes feladatot végezni elvileg így is lehet, egy gyengébb laptopon is gyorsabb a folyamat. 

Az Apple időközben kiadta a hibajavítást a Core i9-es modellekhez, a macOS High Sierra 10.13.6 részeként. A tesztek szerint a frissítés valóban segít, de a javulás mértéke felhasználónként eltér. Minden bizonnyal a konkrét munkafeladat is befolyásolja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.