Hirdetés

Az Apple sem marad tétlen a mesterséges intelligencia terén, erről maga Tim Cook mesélt



|

A nagy hallgatás eddig nem azt jelentette, hogy nem dolgoznak valamin a háttérben.

Hirdetés

A tech világában egyértelműen a generatív mesterséges intelligenciás modellekről, és azok különböző célú felhasználásáról szól az idei év, amit leginkább a Microsoft és a Google keresőpiaci versengése (Bing Chat vs. Bard AI) dominált, de mások mellett például az Adobe és a Meta is indított új szolgáltatásokat az AI-címkéje alatt.

Ebben a légkörben kifejezetten feltűnő, hogy az Apple látszólag a kisujját sem mozdította, a vezérigazgató Tim Cook azonban már több korábbi megszólalásában is utalt rá, hogy vannak terveik a gépi tanulára épülő megoldásokkal. A cégvezető most ismét  reflektált a témára, az eddiginél valamicskével mélyebb betekintést engedve a jövőbe.

Hirdetés

A cupertinóiak a héten estek túl a negyedik negyedéves (náluk ez a július-agusztus-szeptembert jelenti) pénzügyi beszámolójukon, ahol a szolgáltatások és az iPhone rekordot döntő bevételei mellett egy befektető érdeklődésére a generatív mesterséges intelligencia is szóba került. Arra kérdésre, hogy miként kísérletezik az Apple a technológiával, a 9to5Mac szerint Tim Cook a következőképp felelt:

"Ami a generatív mesterséges intelligenciát illeti, nyilvánvalóan dolgozunk valamin. Nem fogok belemenni a részletekbe, hiszen mint tudják, mi nem igazán csinálunk ilyesmit. De arra mérget vehet, hogy vannak befektetéseink. Ami azt illeti, elég sokat fektetünk be. Felelősségteljesen fogjuk csinálni, és idővel olyan termékfejlesztéseket fognak látni, amelyeknél ezek a technológiák állnak a középpontban."

Az tehát továbbra sem derült ki, hogy pontosan min dolgozik az Apple, de a CEO szavai alapján az almás cég is nagyban gondolkodik a mesterséges intelligenciát illetően. Tim Cook korábban többek között a második negyedéves pénzügyi eredményzárón is kitért a témára, amikor dicsérte az AI-ban rejlő potenciált, de vélhetően a biztonsági és adatvédelmi kockázatokra utalva azt is megjegyezte, hogy vannak aggályok, amiket orvosolni kell.

Az Apple tervei kapcsán legutóbb a megbízhatóbb elemzők sorát gyarapító Mark Gurman jósolt, egy októberi jelentésében arról beszélt, hogy a jövő ősszel érkező iOS 18-ban fognak debütálni a generatív AI-képességekre épülő funkciók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.