Hirdetés

Az év végéig befut az Intel 8-magos Tiger Lake-H processzora



|

A 2021-es CES alkalmából maga az Intel erősítette meg a szóban forgó Tiger Lake-H chip létezését.

Hirdetés

Az Intel is egy rakat bejelentéssel készült a 2021-es CES-re alkalmából. A virtuális rendezvény keretében megerősítette például a tizenegyedik-generációs, 8-magos Tiger Lake-H processzorát, sőt, a kameráknak is megmutatta, így kép is van a láthatóan nagyobb, H szériás lapkáról. Ez gamerlaptopokba és mobil munkaállomásokba lesz majd beépítve. 

Hirdetés

A mainstream kategóriában a 4-magos Tiger Lake-H35 áll majd helyt, a 8-magos Tiger Lake-H chip azonban érezhetően magasabb órajelekkel támad, boost mellett akár 5 GHz-en is dolgozhat majd. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy cache és iGPU terén van-e változás. Ha nincs, akkor 24 MB L3 cache, magonként 1,25 MB L2 cache jellemzi majd az új chipet, ami DDR4 és LPDDR4x memóriák támogatására lesz alkalmas. Az iGPU feltehetően egy Gen12 Xe-LP architektúrás megoldás lesz, maga a chip pedig 10 nm SuperFin eljárással készül majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.